FUTBIOT, un torneo que lleva el fútbol un paso más allá

20/02/2017

Los valores que queremos para el futuro de nuestra sociedad

 

FUTBOL: VALORS, COHESIÓ, INCLUSIÓ I EDUCACIÓ

 

Jugadors o persones? Després de visitar camps de futbol base d’arreu de Catalunya sorgeix aquesta pregunta. Entrenadors i familiars prioritzen el resultat per davant de l’aprenentatge i l’educació. Faltes de respecte constants, oblidant que no són números sinó infants qui estan jugant a pilota.

D’aquí neix el coratge per reivindicar la rellevància que pot tenir l’esport, inclòs el futbol, com a eina socioeducativa. Ens trobem en una clara situació on els valors estan en declivi. Per què ha de guanyar qui marca més gols i no qui més s’ha esforçat o s’ha solidaritzat amb els companys? Quina futura societat volem? Eduquem en xarxa, creem continuïtat entre escola i lleure, consolidem objectius i caminem units. 

Hem aconseguit crear un espai d’inclusió i cohesió social, on els nens i nenes es diverteixen practicant esport, deixant de banda les diferències culturals, físiques i socials. Ja són nombroses les persones que han participat en el FutBiot tot i tenir diversitat funcional física o intel·lectual. Cerquem l’equitat, generant oportunitats i experiències per tothom qui estigui disposat  a viure-les.

 

           

 

FUTBIOT, eduquem mentre juguem.

 

Lluc Sau, creador del FutBiot.